Ministeerium prognoosib tänavuseks majanduskasvuks pool protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Rahandusministeeriumi värske prognoos ennustab tänavuseks majanduskasvuks 0,5 protsenti ning 2015. aastaks 2,5 protsenti.

Valitsus alustas täna aruteludega järgmise aasta eelarve üle, tuginedes rahandusministeeriumi värskele prognoosile.

«Kõige olulisemad sõnumid on need, et vaatamata esialgsele ehmatusele, mida esimese kvartali esialgsed andmed meile tõid ja majanduslangust näitasid, siis vaatamata sellele ootab rahandusministeerium käesoleval aastal ikkagi majandusele väikest kasvu ja järgmisel aastal on oota kasvu kiirenemist,» ütles peaminister Taavi Rõivas täna valitsuse pressikonverentsil.

Rõivas täpsustas, et selle aasta kasvunumber jääb prognoosi järgi poole protsendi juurde ja järgmiseks aastaks eeldatakse ministeerium 2,5-protsendist kasvu.

«Ühelt poolt pole see kiire kasv, teisalt, kui vaadata üldist konteksti, et tegemist on selgelt kasvuga, on kindlasti positiivne,» kommenteeris peaminister. 

Rõivas lisas, et suurem osa eelarveotsuseid tehti ära juba kevadel valitsuse koalitsioonilepingut allkirjastades. Ükshaaval käiakse sellegipoolest läbi kõigi ministeeriumide lisataotlused ning arutelu kabinetiistungil jätkatakse. 

Järgmisel aastal riigieelarve kasvab ligi 4,5 kuni 5 protsenti, täpsustas Rõivas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles