Hispaania parlament võttis vastu šokeeriva kärpeplaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero
Hispaania peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero Foto: SCANPIX

Hispaania valitsus esitas parlamendile massiivsete kärbetega eelarvekava, millega soovitakse kolme aasta jooksul säästa ligi 65 miljardit eurot. Nüüd kinnitati see ka parlamendis.

Hispaania parlament võttis vastu kärpeplaani, millega järgmisel aastal loodetakse kokku hoida 8 protsenti eelarvest ehk 132 miljardi euro (ca 2,1 triljoni Eesti krooni) asemel soovitakse kulutatada 122 miljardit eurot (1,9 triljonit Eesti krooni). 170 parlamendisaadikut olid säästuplaani poolt, 166 vastu ning 3 jäid erapooletuks, vahendab Spiegel-Online.

Hispaania vajab kulutuste kokkuhoidu suurte võlgade tõttu. Peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero soovib kolme aasta jooksul säästa umbes 65 miljardit eurot (ca 1 triljon Eesti krooni). Samuti on eesmärgiks vähendada eelarvedefitsiiti senise 11 protsendi asemel kuuele protsendile SKTst.

Hispaania on Kreeka ja Portugali kõrval üks nõrgima majandusega eurotsooni riike. Siiski on lõpuks hakanud riigi olukord veidi paranema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles