Prügiettevõte pakkus müüa võõraid konteinereid

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Leedulastele kuuluv prügivedaja VSA Eesti pakkus Ragn-Sellsile müügiks pakendikonteinereid, millest osa ei kuulu talle.


Eesti suurim prügikäitlusfirma Ragn-Sells on juba tuvastanud, et 80 konteinerit kuulub VSA Eestile ja umbes 30 konteinerit on teiste omand. VSA pakkus müügiks rohkem kui 300 konteinerit, kirjutab

Äripäev

.

Rang-Sells maksab VSA Eestile aga alles siis, kui konteinerite omandus on leidnud kinnitust. Konteinerid asuvad üle kogu Eesti laiali: Laagri alevikust Jõgeva linna ja Mäetaguse vallani.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg selgitas, et tehing on tõesti sõlmimisel, kuid praegu selgitatakse välja pakendikonteinerite tegelikke omanikke. «Müüa tahtis VSA Eesti meile umbes 300 konteinerit, millest praeguseni on nende omaks tuvastatud umbes 80 konteinerit. Ülejäänutega soovime saada korda septembri jooksul. Siis maksame ka raha,» sõnas Remmelg.
Kohalikele omavalitsustele kuulub Eestis praegu umbes 700 pakendikonteinerit. VSA Eesti hakkas müüma konteinereid pärast seda, kui Eesti Pakendiringlus oli ettevõttega lõpetanud konteinerite tühjendamise lepingu.

Tegemist on ühe osapoole laimuga, millel ei ole mingit alust, vastab VSA Eesti juht Heino Enden.

Eesti Pakendiringluse juht Aivo Kangus kommenteerib, et tehingu juures on kummaline nii ostja kui ka müüja käitumine. Kangus lisas, et see kokkulepe on umbes nagu teha suvalise tüübiga autoturu väravas paberitesse süüvimata ja küsimata tehing 20 läikiva auto ostu kohta, täpsustamata muid parameetreid.

Kuna enamik konteinereid on vanad, amortiseerunud ning ammuilma omavalitsuste bilansist kadunud, ei oska vallad isegi arvata, kellele tegelikult mõni konteiner kuulub.

Rae vallas müüs VSA Eesti maha mitu vallale kuulunud konteinerit. Rae vallavanema Raivo Uukkivi sõnul on VSA Eesti nende konteinereid tõesti müünud, kuid praegu ootab vallavalitsus kirjalikku kinnitust, millised konteinerid täpselt müüdi.

Saue vallavanem Mati Tartu sõnas, et tema jaoks on tegemist pseudoprobleemiga, kuna vallas toimib kogu prügivedu hästi ning polegi oluline, kelle omad on konteinerid.

VSA Eesti näitas eelmise aasta majandusaruandes 26 miljoni krooni suuruse käibe juures, et on teeninud ligi miljon krooni kahjumit. VSA Eesti on praegu maksuametile võlgu 400 000 krooni käibemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles