Sulling loodab uute turgude leidmisel Eesti suursaadikute abile

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling pöördus Tallinnasse kogunenud Eesti välisesinduste juhtide poole ja palus neil kaasa aidata Venemaa sanktsioonide tõttu tekkinud olukorra leevendamisele.

«Numbrite järgi ei ole sanktsioonide mõju Eesti majandusele tervikuna kuigi suur, kuid osa ettevõtteid puudutab see tuntavalt. Lühiajaliste meetmete kõrval on oluline tegelda uute turgude otsimisega ning Eesti saadikutel on kontaktide loomisel väga oluline roll,» märkis Sulling. Ta palus saadikutel oma asukohamaades uurida Eesti piimatoodete müügi võimalusi ja jagada ühtlasi infot selle kohta, mida Eestil veel pakkuda on.

Sullingu sõnul on Eesti piimatooteid müüdud näiteks Malaisiasse, Singapuri, Lõuna-Koreasse ja Taisse, mis näitab, et Eesti piimal on turgu ka kaugetes riikides. «Eesti ettevõtete eesmärk on müüa võimalikult kõrge lisandväärtusega piimatooteid ja huvi meie toodete vastu on juba üles näidatud,» lisas Sulling.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusministri sõnul tuleb Eesti majanduse stabiilsuse huvides sõltuvust Vene turust minimeerida. «Praegune olukord kinnitab veenvalt, et kui suunata suur osa ekspordist idanaabri turule, võib see varem või hiljem valusalt kätte maksta,» märkis Sulling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles