Euroopa Komisjon võib suurendada abi põllumeestele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumees
Põllumees Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjon teatas teisipäeval, et võib suurendada toetusi põllumeestele, kes kannatavad Venemaa kehtestatud impordipiirangute tõttu.

«Võimalikud on komisjoni edasised ettepanekud abimeetmete suhtes nendele põllumajanduse sektoritele, mis on saanud kahju Venemaa sanktsioonide tõttu,» ütles Euroopa Komisjoni pressiesindaja Jonathan Todd teisipäeval pressikonverentsil Brüsselis.

Ta kinnitas, et Komisjon jälgib olukorda ning teeb oma otsused vastavalt edasistele arengutele.

Samas ei soovinud Todd täpsustada, millised ja kellele suunatud võiksid uued toetusmeetmed olla, kuid rõhutas, et uued toetusmeetmed on kaalumisel.

Teisipäeval korraldasid Brüsselis meeleavalduse Poola põllumehed, kes nõudsid Euroopa Komisjonilt suuremaid toetusi seoses kahjudega, mida põhjustab neile Venemaa turu kadumine.

Küsimusele, kas Komisjon võiks Poola farmerite soovidele vastu tulla, märkis Todd, et see sõltub täpsemalt sellest, millised konkreetselt nende nõudmised on.

Venemaa keelustas vastuseks Euroopa liidu kehtestatud sanktsioonidele 7. augustil kõigi liha-, kala- ja piimatoodete ning puu- ja köögivilja impordi EL-st ja teistest talle sanktsioonid kehtestanud riikidest.

Euroopa Komisjon otsustas 18. augustil, et eraldab 420 miljonit eurot Venemaa embargo tõttu kannatavate farmerite toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles