SEB prognoosib jätkuvalt Eesti majanduskasvuks 0,5 protsenti

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB värske Põhjamaade ja Eesti majandusprognoosi järgi kasvab Eesti SKP sel aastal 0,5 protsenti. Järgmiseks aastaks prognoosib SEB 1,8-protsendilist kasvu, mis on vähem kui kevadel prognoositud.

SEB jättis võrreldes maikuu prognoosiga selle aasta majanduskasvu samaks, kuid alandas järgmise aasta väljavaateid 0,5 protsendipunkti võrra. 2016. aastaks prognoosib SEB Eestile kolmeprotsendilist majanduskasvu.

SEB hinnangul on Eesti suhteliselt rohkem mõjutatud Vene majanduse stagneerumisest ekspordi suurema osakaalu tõttu majanduses, mistõttu tõmbab Vene majanduse nõrkus ja sanktsioonid kasvu alla.

Läti ja Leedu majandusele prognoosib SEB suuremat kasvu. Läti majanduskasvuks ennustatakse sel aastal 2,5 protsenti ja 2015. aastal 2,7 protsenti. Leedu puhul on vastavad prognoosid 2,7 ja 3,2 protsenti.

Inflatsioon Baltikumis on SEB majandusprognoosi järgi muutunud olematuks: Eesti inflatsioon on sel aastal 0,1 protsenti, 2015. aastal 1,6 protsenti ja 2015. aastal 1,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles