Euroopa Keskpank on mures madala inflatsiooni pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank.
Euroopa Keskpank. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) on mures madala inflatsiooni pärast ja kavatseb reageerida inflatsiooniootuste kiirele langusele, ütles EKP president Mario Draghi eelmise nädala lõpul USAs Jackson Hole'is toimunud keskpangajuhtide kohtumisel, kirjutab Financial Times.

Ta kinnitas, et EKP kavatseb kasutada kõiki selle valduses olevaid instrumente, et tagada hindade stabiilsus keskpikas perspektiivis.

Draghi kommentaar lisas spekulatsioone, et tõenäoliselt kavatseb keskpank rakendada deflatsiooni vastu võitlemiseks lisameetmeid. Mäletatavasti oli EKP langetanud juunis baasintressi, kuid pärast seda on jäänud äraootavaks.

Teatavasti on EKP taotluseks hoida euroala inflatsioon 2 protsendi ligidal, kuid juulis langes see juba 0,4 protsendile, mis on 4,5 aasta väikseim inflatsioon. Inflatsiooni hääbumine lisab hirme, et euroala võib oodata sama saatus mis Jaapanit 1990. aasta lõpus, kus riik vajus aastakümneks deflatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles