Majandus24 teeb otseülekande ametiühingute keskliidu palgatõusuteemalisest arutelust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus24 teeb otseülekande Eesti Ametiühingute Keskliidu korraldatavalt majandusala võtmeisikute avalikult arutelult «Kui suurt või väikest palgatõusu Eesti majandus kannatab?», mis toimub 27. augustil kell 11 - 14 Rahvusraamatukogu kuppelsaalis.

Eesti majanduse areng on viimasel ajal jäänud toppama, töötajate ootused palgatõusuks on aga suurenenud.  Liiga suur osa Eesti töötajaskonnast  peab hakkama saama palgaga, millest hädavaevu jagub küll  esmaste vajaduste rahuldamiseks, kuid ei piisa ühiskonna elust normaalseks osasaamiseks. Räägime palju tootlikkuse tõusust ja majanduse kasvust, kuid reaalseid muutusi majanduses siiski toimunud ei ole.

Hindame seepärast kõrgelt Indrek Neivelti algatatud debatti miinimumpalga tõstmisest, mis tegelikult viib meid ka küsimuse teise pooleni, kust tuleb raha ja kas selline muutus oleks jätkusuutlik. Kas Eesti ühiskond peaks jätkama vanamoodi või vajame suuremat sorti muutusi?

Debatis on andnud lubaduse osaleda Indrek Neivelt, Ülo Kaasik, tööandjate esindaja, Heido Vitsur, Maris Lauri ja Marika Priske. Debatti juhib Peep Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles