Fitch langetas Ukraina reitinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Fitch teatas esmaspäeval, et on langetanud Ukraina pikaajaliste grivnakohustuste reitingu tasemelt B- tasemele CCC ja kinnitab Ukraina pikaajaliste välisvaluutakohustuste reitingu tasemel CCC.

Ukraina eritagatiseta grivnavõlakirjade reiting langetati tasemelt B- tasemele CCC ja eritagatiseta välisvaluutavõlakirjade reiting kinnitati tasemel CCC. Ukraina riigiriski ülempiir kinnitati tasemel CCC ja lühiajaliste välisvaluutakohustuste reiting tasemel C.

Fitch tõdes, et Ida-Ukraina ebastabiilsus ja vaidlused Venemaaga mõjutavad riigi majandust. Kuigi valitsusväed on separatistidelt oma territooriume tagasi võitnud, võin konflikt venima jääda, kurnata majandust ja kahjustada tootmisvarasid.

Fitchi hinnangul kahaneb Ukraina sisemajanduse koguprodukt (SKP) sel aastal 6,5 protsenti ning järgmisel kahel aastal ilmselt ei kasva. Gazpromi gaasitarnete peatamine võib tekitada energiaprobleeme.

Ukraina eelarvepuudujääk võib tänavu kasvada 10 protsendini SKP-st ja riigivõlg 65 protsendini SKP-st.

Ukraina grivna on eelmise aasta lõpust peale odavnenud dollari suhtes üle 37 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles