EfTEN ostis Riias 20 miljoni euroga tööstuspargi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks EfTENi Kinnisvarafondi mullustest ostudest: 20 miljonit eurot maksnud tööstuspark Riias.
Üks EfTENi Kinnisvarafondi mullustest ostudest: 20 miljonit eurot maksnud tööstuspark Riias. Foto: EfTEN

EfTEN Kinnisvarafond omandas Riias 20 miljoni euro eest Nordic Technology Park äri- ja tööstuspargi.

Tehingu tulemusel lisandus EfTENi kinnisvaraportfelli 45 000 ruutmeetrit kontori- ja tööstuspinda, mis on kaetud 68 üürnikuga, nende hulgas nii rahvusvahelised kui ka kohalikud ettevõtted. Objekti asub Riia kesklinna lähedal aadressil Jūrkalnes 15/25, lennujaamast ja sadamast 5-minutilise autosõidu kaugusel.

EfTEN Capitali SIA juhatuse liikme Viktors Savinsi sõnul on seda tüüpi objektid väga kõrge stabiilsusega investeeringud.

«Konkreetne kinnistu on minu pikaajalise kogemuse põhjal üks paremini hallatud objekte, mida tean,» lausus Savins.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegu sel aastal seni Läti ühe suurema ühekordse kinnisvarainvesteeringuga.

«EfTEN on seadnud eesmärgiks investeeringute suurendamise teistes Balti riikides. Antud tehing on oluline verstapost Läti äritegevuse arendamisel,» märkis Arakas.

Tehingut finantseerib SEB Läti.

EfTEN Capitali investeeringuid Lätis haldab EfTEN Capital SIA, mis on Newcom SIA ja AS EfTEN Capitali tütarfirma. Praeguseks kuulub EfTEN Capital SIA valitsemise alla Lätis neli objekti.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on kokku 24 objekti Eestis ja Lätis.

EfTEN Kinnisvarafond AS konsolideeritud müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes esimesel poolaastal 4,2 miljonilt eurolt 6,4 miljoni euroni ning puhaskasum 2,3 miljonilt eurolt 7,5 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles