ASi Tallinna Vesi võrgustik lekkis varasemast enam

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

ASi Tallinna Vesi teatel ulatus tänavu esimesel poolaastal ettevõtte jaotusvõrgus veekadude protsent 21,1-ni, samas kui eelmisel aastal samal perioodil oli see 17,18 protsenti.


Ettevõtte selgituste kohaselt on lekete tase suurenenud nii vee- kui kanalisatsioonivõrgus seoses torude purunemisega talvel, kuid ettevõte on koostanud ning käiku andnud tegevuskavad lekete edasiseks vähendamiseks.

Tallinnas kehtiv kvaliteediregulatsioon paneb ettevõttele kohustuse  vähendada veekadusid kuni 26 protsendini,  kuid vaatamata  2010. aasta talve rasketele ilmastikutingimustele oli ettevõtte lekete tase esimesel poolaastal 21,1 protsenti, teatas veefirma.

Selle aasta esimesel poolaastal suurenes ka kanalisatsioonitorustike ummistuste arv (725), 2009. aasta esimesel poolel oli vastav näitaja 571.

Samas avaldas AS Tallinna Vesi heameelt selle üle, et võtmenäitajatest oli vee kvaliteet kõigi aegade parimal tasemel.

Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproovidest vastas vesi nõuetele tänavu esimesel poolaastal 99,86 protsendil juhtudest, eelmisel aastal samal ajal oli vastav näitaja 99,72 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles