Ligi: toetan Erkki Raasukest Eesti Energia nõukogu juhiks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Ligi kinnitusel sai ta eile õhtul Jüri Käolt teada, et tõenäoliselt  on leitud sobiv asenduskandidaadi Eesti juhtiva energiafirma nõukogu esimeheks.

«Erkki Raasukest toetan tema töö tõttu Estonian Airiga, ettevõtte nõukogu täiskoosseisu määran esimesel võimalusel,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi. «Ka juhatuse esimees saab esimesel võimalusel lepingu.»

«Kirjalikku kinnitust sellele veel pole. Teiseks olen oodanud ühele kandidaadile koalitsioonipartneri soovitust ja kinnitust, et tollel pole ei otseseid ega varjatud huvide konflikte,» selgitas Ligi. «Jüri Käole ei ole muid etteheiteid kui see, et ta on eelistanud omaniku esindajale suhtluspartnerina ajakirjandust. Asi ei ole mingites «Reformierakonna noortes», vaid koalitsiooni «noortes» ja «vanades» ning lihtsalt heades tavades. Ettevõtluses oldaks sel puhul halastamatu, mina tundsin ja väljendasin aga hoopis kahetsust, kui ta ise, vähimagi surveta,  lahkumisavalduse esitas.»

Täna avaldas Ligi Facebookis emotsionaalse selgituse nende kirgede kohta, mis Eesti Energia juhatuse esimehe ja nõukogu liikmete väljavahetamise ümber lõõmavad.

Jürgen Ligi Facebookis:

Kas keegi on kunagi näinud mind kulpi löömas? Juhan väidab, et tema on - Jüri Käod Eesti Energia nõukogust vabastades. IRL (Anvar Samost) käib toimetustes tõestuseks enda meilivahetust jagamas ja säutsub mind Twitteris valetajaks.

Olgu siis faktid. Jüri on nõukogu juhtinud terve igaviku, aga osanud koalitsiooni kevadel välja vihastada avalike kommentaaridega koalitsioonilepingu aadressil. Ma olen ta kriitikat sisuliselt jaganud ja kõvasti omadegagi vaielnud, millest on olnud palju abi. Aga mitte Jürile, kes pidas enda partneriks ajakirjandust.

Parts vehib oma luitunud korruptsiooniloosungiga, aga tegelikult on koalitsiooni vaidlused küsimuse üle, kas muna saab teha ka omletist. Eesti Eenergia kui keha ei ole ilma suurte kuludeta ideaalmudeliks muudetav, väidan mina. Lehest loen aina vastupidist, justkui lammutaksin ma firmat.

Erkki Raasuke pole Jüri asendusena kehvem ja sobib mulle väga hästi pärast ta tööd Estonian Airiga. Kuigi IRL levitab vastupidist, ei olnud ma siiski ei talle ettepaneku tegija ega sellest Jürile teataja - kui sel muud tähtsust üldse on peale selle, et poliitiline konkurent üritab konstrueerida asjast midagi räpast.

Jüri oli see, kes ütles esimesena mulle, et on ise ammu lahkumisele mõelnud. Kuna ta nüüd Eesti Päevalehes väidab, et tema välja vahetamine pole toimunud piisavalt kiiresti, siis täpsustan: mitte mina pole olnud suvel Hispaanias, olen olnud Eestis tööl. Ütlesin talle kohe, et ootan lahkumisavalduse (mida kahetsen) rahuldamiseks tööandjatelt asendust ja küsisin seda ka kirjaga. Alles eile õhtul sain talt teada, et mitteametlik kandidaat on vist olemas. Ootan ametliku paberi ära, teisiti ei saa. Ja ootan ka koalitsioonipartnerilt, et ta esitaks inimese, kellel pole huvide konflikti. See ei maksa, kui need kõrvaldatakse formaalselt, vaja on ka kinnitust, et pole ka varjatut, mis taastub tulevikus.

Seega endiselt: nõukogu saab täiskoosseisu esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles