Tele2 vahetas 15 miljoni euro eest kogu Eesti võrgu välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2
Tele2 Foto: Toomas Huik

Tele2 lõpetas poolteist aastat kestnud üle-Eestilised võrgutööd, millega vahetati kogu olemasolev raadiovõrk ning kesk- ja andmebaasiseadmed uusima tehnoloogia vastu.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul võeti kasutusele Nokia Networksi viimse generatsiooni seadmed.

«Töödeks kulus 250 000 töötundi ja projektiga oli jooksvalt seotud ligi 150 inimest neljast riigist. Tulevikutehnoloogiate kasutuselevõtuks otsustasime suure osa võrgust korraga välja vahetada ja investeerisime selleks Eestis 15 miljonit eurot, mis on üks riigi ajaloo suurimaid telekomiprojekte,» ütles Virkebau.

Töödega lisati juurde ka 150 tugijaama ning uusi sagedusi, mille tulemusena paranes internetilevi signaali tugevus ettevõtte teatel üle Eesti kolmandiku võrra. Mõõtmistulemuste kohaselt on nüüd Tele2 3G võrgu katvus samaväärne peamiselt kõneleviks kasutatava 2G võrguga. Tööde käigus tõusis oluliselt ka 2G kõnelevi kvaliteet.

Argo Virkebau sõnul on Eesti moodsaim sidetehnoloogia senisest võimsam, töökindlam, paindlikum ja 25 protsenti energiasäästlikum.

«Peale platvormivahetuse lõppu käivitame lisaks üle-Eestilisele 4G võrgule ka mitu teist tehnilist uuendust,» ütles Virkebau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles