Moody's ennustab Eestile 2,5-protsendist majanduskasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody's.
Moody's. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's ütles avaldatud Eesti majanduse aastaülevaates, et Eesti A1 reitingut toetavad stabiilne majanduskasv, mida soodustavad euroala majanduse paranemise väljavaated, samuti majanduse mitmekesisus.

Moody's prognoosib Eestile sel aastal 2,5- ja järgmisel aastal 3-protsendilist majanduskasvu.

Maailmapanga määratluse järgi on Eesti kõrge sissetulekuga riikide grupis. Eesti 2103. aasta sisemajanduse koguprodukt (SKP) ostujõupariteedi alusel oli 23 144 dollarit inimese kohta, ütles Moody'se vanemanalüütik Kilbinder Dosanjh.

Peale selle on Eesti A-reitinguga riikide seas väikseima võlakoormaga riik. Riigivõlg peaks ulatuma 9,6 protsendini SKP-st ning samal ajal on majanduskasv korralik ja eelarvepuudujääk väike. Lisaks on valitsuse käsutuses finantspuhver, mis moodustab 9,1 protsenti SKP-st.

Kuid Moody's viitab ka Eesti võimalikele probleemidele, mis on seotud majanduse väiksusega ja avatusega, mis on suurem kui teistel A-reitinguga riikidel. Seetõttu on Eesti haavatav, kui peamiste kaubanduspartneritega peaks midagi tõsist juhtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles