Estonian Air uuendas ellujäämiskava

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Estonian Air

Estonian Airi nõukogu kinnitas täna ettevõtte uue restruktureerimisplaani, mis edastati nüüd majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, kes peaks selle omakorda saatma Euroopa Komisjoni konkurentsiametisse.

Estonian Airi tegevjuhi Jan Palmeri sõnul ei tehtud restruktureerimisplaanis suuri muudatusi, küll aga lisati ellujäämisplaanile ka arenguvisioon - mis saab ettevõttest pärast seda, kui on ellu jäädud.

Kui seni oli plaan kuni 2017. aastani, siis nüüd lisati ka aasta 2018. Kasumisse plaanitakse jõuda endiselt 2016. aastal. Arenguvisioonina näeb ettevõte võimalust lisada mõned uued põhisihtkohad Euroopasse või ida poole SRÜ riikidesse.

Lisaks on Palmeri hinnangul reaalne, et Estonian Air oleks reisijate ettevedaja ühele kuni kahele suurele Euroopa lennufirmale.

Küsimusele, kas tema visioon on sama suursugune kui oli Tero Taskila oma, vastas Palmer: «Ei, see ei ole võimalik.»

Euroopa Komisjon uurib endiselt, kas rahasüstid, mille andis kriisiaastatel Eesti riik Estonian Airi päästmiseks, olid lubatud riigiabi piirides või mitte. Uue plaani esitamine oli komisjoni nõue ning selle mahuka dokumendi läbitöötamine võib otsust veelgi edasi lükata. Kõige varem võib otsus Euroopast tulla selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles