Euroopa Komisjonile esitati uued variandid LNG-terminali asjus

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG terminal.
LNG terminal. Foto: SCANPIX

Soome energeetikafirma Gasum Oy ja Eesti energeetikaettevõte AS Alexela Energia esitlesid eile Euroopa Komisjonile Soome lahe äärde kavandatava veeldatud maagaasi (LNG) imporditeminali lahenduse alternatiivseid koostöömudeleid.

Veebruaris allkirjastasid Gasum ja Alexela Euroopa Komisjoni palvel memorandumi piirkondliku LNG terminali projekti täiendavatest analüüsidest, mille eesmärgiks oli kaardistada mai lõpuks võimalikke koostöövorme. Ettevõtted esitasid juunis oma plaanid, mis Euroopa Komisjoni seisukohalt ei olnud abikõlblikud ja seetõttu koostasid osapooled seejärel komisjoni palvel mitmeid alternatiivseid koostöömudeleid imporditerminali projekti elluviimiseks.

Alternatiivseid koostöömudeleid esitleti eile Brüsselis Euroopa Komisjonile ja ettevõtted jäid ootama komisjoni seisukohta esitletud koostöömudelitele.

«Läbirääkimised kulgesid üksteisemõistmise õhkkonnas ja jääme ootama komisjoni seisukohta esitletud mudelitele. Peame oluliseks Soome lahe LNG-infrastruktuuri arendamist, millega saame kindlustada ja mitmekesistada veeldatud maagaasi saadavust,» tõdesid Gasumi tegevdirektor Johanna Lamminen ja Alexela juhataja Marti Hääl.

Alexela Energia on Alexela grupi energeetika valdkonna valdusettevõte, kuhu kuuluvad mootorikütuste jaemüügiettevõte Alexela Oil, LNG terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli tootja Kiviõli Keemiatööstus, vedelgaasi ettevõte Reola Gaas ja elektrimüügiga tegelev Elektrimüügi AS. Alexela Energia alla kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive oli mullu üle 214 miljoni euro ning firmad annavad tööd enam kui 1 500-le inimesele üle Eesti.

LNG impordiga tahetakse vähendada Soome ja Eesti sõltuvust Venemaa gaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles