Autoleht: kasutatud autode turult kaovad nii ostjad kui ka müüjad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müügiplats.
Kasutatud autode müügiplats. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Ostjate kadumise üle kurdab nii 2000 kui ka 10 000 eurot maksvate kasutatud autode müüja. Kas see on riigiametite turukorrastuskampaania tulemus või märk majanduse ebakindlusest? Hulk müügiplatse on hoopis suletud. Kas konkurentsi vähenemine hakkab pruugitud autode hindu tõstma, küsib Autoleht.

«Kuigi Tallinnas Kadaka tee kandis on viimasel ajal kinni pandud hulk automüügiplatse ja konkurente jääb mul tänu sellele vähemaks, pole põhjust rõõmustada, sest ostjad on kadunud. Juba kevadest saati,» tunnistas pealinnas 1000-5000 eurot maksvate pruugitud autodega kaupleva firma Aare autod juhataja Aare Ermus.

Nii automüüjate kui ka –ostjate kadumise põhjusena kahtlustab Ermus ametkondade kontrollreide. Müüjad lõpetavat töö, sest riigiametid on neile loonud paadunud petise maine, ostjad aga on ilmselt hakanud pruugitud auto ostu senisest rohkem kartma.

Swedbank Liisingu autoliisinguosakonna juhataja Tarmo Ulla sõnul aga on kasutatud auto soetamine populaarne ja kasutatud auto ostja pole kuhugi kadunud. Ka kuulutusportaali Auto24 statistika põhjal pole kasutatud kuulutuste arv ja müügitrend aastaga muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles