Eesti tootjad venekeelsete siltidega tooteid siiski poelettidele ei too

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti Venemaale müüdavad jogurtid.
Valio Eesti Venemaale müüdavad jogurtid. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Veterinaar- ja toiduamet teatas eelmisel neljapäeval, et on valmis lubama Eesti tootjatel Vene turu jaoks valmistatud tooted Eesti kauplustes maha müüa, siis ettevõtjad seda siiski teha ei kavatse.

Veterinaarametisse pole ühtegi sellekohast taotlust endiselt esitatud ja küsitletud piimatootjad kinnitasid Postimehele, et neil selleks vajadust pole.

Nimelt on Vene turg olnud enamikele piimatootjatele kinni juba selle aasta 9. jaanuarist ning juulis ekspordivõimaluse taastanud ettevõtted ei olnud veel jõudnud vene turu jaoks tooteid valmis teha.

Reaalselt kaalus venekeelsete siltidega toodete müüki Eesti poodide lettidel vaid Valio, kelle Laeva tehas Venemaale eksportimise keeldu aasta alguses ei saanudki ja kes on sinna viinud suurtes kogustes jogurteid.

Esmaspäeval otsustas Valio siiski, et 10 tonni Venemaalt tagasi tulnud tooteid pole mõtet poelettidele tuua. Neist osa realiseerisid nad turundusdirektor Krista Kalbini sõnul hulgimüüja HoReCa müügikanalis ning suurema osa annavad nad Toidupangale. Sel nädalal läheb Toidupanga kaudu jagamisele 5-6 tonni Valio tooteid.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas 7. augustil, et Moskva kehtestab täieliku  embargo  looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles