Audit: riigivara üleandmisega Riigi Kinnisvarale on üürikulud märkimisväärselt kasvanud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri maja üürikulu ja objekti haldamisega seotud kulud kasvasid sel aastal eelmise aastaga võrreldes hüppeliselt.
Nukuteatri maja üürikulu ja objekti haldamisega seotud kulud kasvasid sel aastal eelmise aastaga võrreldes hüppeliselt. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Riigikontrolli leidis riigi 2013. aasta majandusaasta koondaruande analüüsis, et riigivara üleandmisega Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) on riigiastutuste üürikulud märkimisväärselt kasvanud ning selle tõttu on suurenenud koormus ka riigieelarvele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Auditis nõustuti varasema uuringuga, mille kohaselt oleks mõistlik loobuda mõnede riigile kuuluvate objektide puhul turupõhisest üüritasust ning kasutada kulupõhist üüritasu.

Lepinguliste üürikulude prognoosi analüüsist selgus, et käesoleval aastal kasvavad üürikulud 73 protsenti, ehk 14,9 miljonit eurot, sest 2014. aastal lõppeb enamike RKASile üleantud objektide puhul kaheaastane üleminekuperiood, mille kestel oli nende üür valdavalt null eurot. Kui üleminekuperiood on lõppenud ja üürid viidud vastavusse turuhindadega, siis järgnevatel aastatel ei ole sellist järsku üürikulude kasvu ette näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles