Tööandjad: kodus töötamist võiks rohkem võimaldada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis eriti kodus töötada ei saa.
Tarmo Kriis eriti kodus töötada ei saa. Foto: Peeter Langovits

Eesti ettevõtjad võiks rohkem juurutada kaugtööd, ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.


«Toetame paindlike töövormide rakendamist, kui seda on võimalik teha,» selgitas Kriis tööandjate keskliidu seisukohta.

Eestis võiks kaugtööd tema sõnul rohkem rakendada, eriti kuna siin on hajaasustus. Inimesed hoiavad aega kokku, kui ei pea tööle sõitma, ning see võimaldab rohkem aega perega veeta.

Samas on kodus raske end töötamisele häälestada ning sageli lükkuvad pereasjad esiplaanile ja tööasjad tagaplaanile, märkis Kriis.

«Kaugtöö nõuab ka töö ümber organiseerimist, et sellest tõepoolest tulu tõuseks, et töötaja tulemuslikkus sellest hoopis ei langeks,» lausus ta. Näiteks tuleb rohkem kooskõlastada töötajate suhtlemist, et see toimiks ka siis, kui nad füüsiliselt ühes kontoris ei asu.

Seetõttu suhtub Kriis ka natuke skeptiliselt võimalusse, et tööandja erandkorras lubab töötajal praeguste kuumade ilmadega kodus töötada. «Ilusad ilmad tõenäoliselt kaua ei püsi ning ainult paariks nädalaks ei ole mõtet töökorraldust sassi lüüa,» lausus ta. «Võib-olla tasuks leida mingi paindlik võimalus kas puhata või muul moel neid ilmasid nautida.»

Kõik töötajad ei sobi kaugtööd tegema ka siis, kui töö iseloom seda võimaldab ning töökorraldus on selleks kohandatud, tõdes Kriis. Seetõttu ei usu ta, et kaugtööd oleks võimalik sätestada töötaja õigusena. «See peab ikka olema tööandja ja töötaja kokkuleppe korras.»

Enda kohta ütles Kriis, et tema ametikoht eriti kodus töötamist ei võimalda ning talle ka ei meeldi otseselt kodus töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles