Hanno Tomberg sai EASi juhtkonna kokku

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kaju
Indrek Kaju Foto: EAS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) täna kogunenud nõukogu kinnitas uuteks juhatuse liikmeteks Indrek Kaju ja Sigrid Harjo.

 Indrek Kaju on juhtinud Neste Eestit ja töötas kuni 2012. aastani Neste St Petersburgi peadirektorina. Sigrid Harjo on alates 2007. aastast EASi arendusüksuse juht.

EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg ütles nõukogule esitatud juhatuse liikme kandidaate kommenteerides, et tegemist on pika juhtimiskogemusega inimestega, kelle kasuks räägib ka ettevõtlusvaldkonna väga hea tundmine.

Indrek Kaju hakkab juhatuses vastutama ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse, ekspordidivisjoni, kliendikeskuse ja finantsüksuse eest.

Sigrid Harjo ülesanneteks on regionaalarengu keskuse, arendusüksuse, IT-üksuse, info- ja tugikeskuse ning personali- ja haldusüksuse juhtimine.

Hanno Tomberg ülesanneteks jääb lisaks juhatuse töö juhtimisele rahvusvahelistumise divisjoni, turismiarenduskeskuse, õigus- ja hankeüksuse, turundus- ja kommunkatsiooniüksuse ning järelevalve ja riskijuhtimise eest vastutamine. 

«Minu jaoks oli oluline, et ettevõtlustoetuste eest vastutaks ettevõtte juhtimise tasandil pikka aega töötanud inimene,» ütles Tomberg. «Indrek Kaju tunnen juba 1990-ndate keskpaigast, kui ta juhtis Neste Eesti finantsüksust. Tema edasine karjäär on andnud tunnistust, et ta näeb majanduskeskkonda avara pilguga ja on valmist vastutusrikkaid ülesandeid täitma.»

«Sigrid Harjo puhul on oluline, et uus juhatuse liige tuleb organisatsioonist seest,» sõnas Tomberg. «Ta on olnud paljude protsesside algatajaks EASis ja omab pikaajalist koostöökogemust erinevate ministeeriumitega. See võiks olla heaks motivatsiooniks ka teistele EAS-i üksuste juhtidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles