Veebikeskkond jättis tuhanded kliendid andmelekkest teavitamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebileht seemnemaailm.ee
Veebileht seemnemaailm.ee Foto: Ekraanitõmmis

Postimehele laekunud vihje kohaselt laadis häkkerite grupp Siph0n mai lõpus alla köögivilja- ja lillekultuuride seemnete hulgi- ning jaemüügiga tegeleva Seemnemaailm.ee 13 843 kasutaja kasutajatunnused, paroolid ja meiliaadressid ning avaldas need oma veebikeskkonnas.

Hetkel on tuhandete kasutajate andmed häkkerirühmituse leheküljel ikka veel kättesaadavad.

Väidetavalt sai leke võimalikuks veebikeskkonna haldaja hooletuse tõttu, sest nimetatud andmeid hoiti krüpteerimata kujul tekstifailis, mistõttu oli häkkeritel lihtne need veebilehekülje haldajalt näpata.

Seemnemaailm.ee keskkonda haldava OÜ Ageeta omaniku Leonid Dolgovi sõnul teavitas riigi infosüsteemide amet neid lekkest poolteist nädalat tagasi.

Seemnemaailm.ee lubas kasutajaid täna lekkest teavitada.

Dolgovi ütles, et nüüdsest hoitakse kasutajate andmeid krüpteeritud kujul. «Me kontrollisime, kas krüpteerimine töötab ja nüüd oleme kindlad ning saadame teated laiali,» sõnas ta.

Kõigil Seemnemaailm.ee kontoomanikel tuleks vahetada välja oma paroolid ja kasutajatunnused ning juhul kui need kattusid mõne teise veebikeskkonna kasutajaandmetega, siis muuta ohutuse huvides ka neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles