Rimi: puu- ja köögiviljade hinnad langevad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljad Rimi külmlaos.
Puuviljad Rimi külmlaos. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Viimastel päevadel on märgata kauplustes puu- ja juurviljade hindades muutusi tarbija kasuks, mis võib olla tingitud ka Venemaa poolt kehtestatud sanktsioonidest.

Puu- ja köögivilja sisseostuhinnad on olnud langevas trendis juba selle aasta kevadest alates, tunnistas Rimi puu- ja köögivilja kategooriagrupijuhi Elis Ehrbach.

Ehrbachi sõnul oli aasta alguses näha väikest inflatsiooni hindades. «Maist alates hakkasid hinnad märgatavalt langema,» tunnistas Ehrbach, kes lisas, et nii mai kui juuni kuus olid puu-ja köögivilja hinnad ligi 10 protsenti soodsamad võrreldes eelmise aastaga.

Juulis oli Rimis puu- ja köögiviljade hindades deflatsioon veelgi suurem. «Langenud on ka ostuhinnad, siiski mitte nii suurel määral kui müügihinnad kauplustes,» ütles Ehrbach.

Tema sõnul sõltub hinnalangus üldisest saagikusest. «Kui saagikus on hea, siis on tooted soodsamad, aga muidugi võib rolli mängida ka see Venemaa piiride sulgemine. Kui kaupa jääb rohkem üle, lähevad hinnad alla. Tänase seisuga puu- ja köögivilja hindu see veel märgatavalt muutnud pole,» lausus ta.

Oleme tahtnud oma klientidele pakkuda puu-ja köögivilja võimalikult soodsa hinnaga ja proovinud teha seepärast väga häid kampaaniapakkumisi, selgitas Ehrbach.

Soodsamaid tooteid on tulnud Rimisse erinevatest Euroopa riikidest. Märgatavalt soodsamad võrreldes eelmise aastaga on olnud köögiviljad - tomatid, kurgid, paprikad - seda nii ostu- kui ka müügihinnas.  «Puuviljahindu tervikuna vaadates on deflatsioon olnud väiksem, kuid siiski päris soodsad nii ostu- kui müügihinnad on olnud sellel aastal pirnidel, banaanil, arbuusil,» tõdes Ehrbach.

Selveri juht Kristi Lomp ütles Postimehele, et praegu on Euroopas paljude puu- ja köögiviljade kõrghooaeg, mistõttu on ka sisseostuhinnad langenud.

«Võrreldes eelmise aastaga on märkimisväärselt tõusnud ka koguseline müük,» ütles Lomp, kes lisas, et Selver toob mitmeid hooajalisi puuvilju ilma vahendajateta otse maale, mistõttu on kliendile võimalik kujundada soodsamat väljamüügi hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles