Padar: pankadele on oluline stabiilne põllumajandussektor

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine põllumajandusminister Ivari Padar
Endine põllumajandusminister Ivari Padar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põllumajandusminister Ivari Padar kohtus täna kuue panga ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse esindajatega, et arutada Venemaa kehtestatud sanktsioonide mõju põllumajandussektorile ja pankade võimalusi vajadusel raskustes ettevõtjatele vastu tulla.

«Kõik pankade esindajad kinnitasid valmisolekut põllumajandusettevõtetega läbi rääkida ja vajadusel maksepuhkusi pakkuda. Pankadele on samuti oluline stabiilne põllumajandussektor, mis ei peaks kannatama poliitilise kriisi tõttu,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar. «Leppisime kokku vastastikuses infovahetuses, sest pangad saavad väga operatiivselt anda tagasisidet võimalikest riskirühmadest, kelle abistamiseks peame valmis olema.»

Pankade esindajad kinnitasid, et peavad põllumajandust üldiselt madala riskiga valdkonnaks ja praeguses kriisis on oluline tublid ettevõtted kriisist üle kanda. Põllumajandusminister Ivari Padari sõnul on kujunenud olukorras nii ettevõtetele kui pankadele oluline partner Maaelu Edendamise Sihtasutus, kust vajadusel saab abi näiteks läbi laenude tagamise. 

Kohtumisel osalesid Swedbanki, SEB, Danske, Nordea, DNB ja LHV pankade esindajad.

12. augustil toimus põllumajandusministeeriumis kohtumine toidusektori esindajatega, kus arutati Euroopa Liidu, Eesti riigi ja ettevõtjate endi võimalusi sanktsioonidega toimetulekuks ja ekspordi ümberkorraldamiseks. 5. septembril toimub Brüsselis erakorraline EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istung.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas 7. augustil, et Moskva kehtestab täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles