WSJ: uute iPhone´ide ekraanid valmistatakse tehissafiirist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinise safiiriga ehted. Pilt on illustratiivne.
Sinise safiiriga ehted. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Wall Street Journali andmetel kavatseb Apple oma uute, eelkäijatest suuremate iPhone´ide ekraanides kasutada klaasi asemel tehissafiiri.

Safiir on üks tugevamaid mineraale, samas on selle tehislik tootmine üsna kulukas. Kui vastupidava Gorilla Glassi, mida hetkel kasutavad kõik suuremad telefonitootjad, hind telefoni kohta jääb 3 dollari ümber, siis tehissafiirist ekraani tootmine läheb WSJ hinnangul maksma kuni 16 dollarit telefoni koha.

Kriimustustekindlat safiiri on varem oma telefonides kasutanud vaid mõned tootjad, tuntuim neist Briti luksusbränd Vertu.

Apple on koos partneri GT-ga rajanud USAs Arizona osariiki vastava tehase ning investeerinud selle arendusse kokku 700 miljonit dollarit.

Kindlustuspakkuja Squaretrade hinnangul on 11 protsendil kasutusel olevatest iPhone´idest ekraan kriimustatud või lausa katki. Kuigi safiirist ekraanidega väheneks ilmselt garantiikulud, ei ole spetsialistide sõnul siiski tõenäoline, et see kataks suuremad tootmiskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles