Väikeettevõtjad ei suuda RMK nõuetega sammu pidada

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK metsamees.
RMK metsamees. Foto: Priit Simson

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) on alates 2008. aastast üha enam karmistanud riigihangete tingimusi, millega on osal ettevõtetel raske sammu pidada. Ettevõtjate sõnul suretab RMK väikeettevõtlust välja, RMK hinnangul on aga tegu paratamatusega, kirjutab Äripäev.

Möödunud kevadel võttis Võhma kandi mees Eduard Krillo, Hindriku Talu FIEna metsaraie teenuse pakkuja vastu otsuse, et lõpetab RMKga koostöö. Krillole tekitas enim raskusi langetustraktorite ehk harvesteride vanus, mida hakati hindama aastate, mitte töötundide järgi – kui masin on viis aastat vana, aga töötunde teinud kahe aasta jagu, siis sellega RMK hangetele asja ei ole.

Erametsas tegutsemisel on aga omad probleemid – tööotsad on tihtipeale lühemad, langetuspiirkonnad ei asu ühes kohas, tööots võib paikneda kodukandist kaugel, ja kunagi pole garantiid, et töötasud õigel ajal või üleüldse kätte saab.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles