Euroopa Komisjon lubas sanktsioonide tagajärgede leevendamisesse sekkuda

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Täna toimus esimene ametlik Euroopa Liidu liikmesriikide vaheline kohtumine pärast 7. septembril Venemaa kehtestatud impordikeeldu lääneriikide toiduainetele.

Eestit esindasid kohtumisel põllumajandusministeeriumi põllumajandusturu korralduse osakonna juhataja Erki Miller ning kaubanduse ja alkoholi turukorralduse büroo peaspetsialist Kalle Nõlvak.

Nõlvak rääkis Postimehele, et komisjon tutvustas kohtumisel oma esialgset sanktsioonide mõju analüüsi ning räägiti ka võimalikest abinõudest.

Kõige kriitilisem tundub Nõlvaku sõnul Euroopa Liidu jaoks olevat puu- ja köögiviljade sektor, kuna need säilivad kõige vähem ja praegu on ka koristushooaeg. Lisaks räägiti ka piima- ja lihatoodetest.

Nõlvak nentis, et kohtumine oli eelkõige pingete maandamiseks, ning seda ülesannet ka täideti.

«Ka paljud riigid ütlesid, et me ei tohiks paanitseda ja paanikaks ei olegi põhjust. Seda sõnumit paluti ka levitada,» ütles Nõlvak. «Abinõud ja vahendid on olemas, otsuseid ollakse valmis tegema, need kindlasti turgu aitavad. Lihtsalt tahame otsuse teha nii, et pärast seda oleks endal ka kindel tunne, et see tõesti aitab ja numbrid tõestaksid seda. Sõnum oli kindlasti see, et Euroopa Liit sekkub sellesse probleemi ja loomulikult võimalikult kiiresti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles