Eesti poodidesse tulevad müügile venekeelsete etikettidega tooted

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti Venemaale müüdavad jogurtid.
Valio Eesti Venemaale müüdavad jogurtid. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa turu jaoks pakendatud ja märgistatud toidukaupa võib Eestis müüa, kui selleks on taotletud veterinaar- ja toiduameti erakorraline luba ning müügikoht varustatud eestikeelse infoga, teatas põllumajandusministeerium.

«Erandkorras on lubatud Vene turu jaoks pakendatud toidukaupa ka Eestis turustada, kui ettevõtetel tekib selle jaoks vajadus,» kinnitas VTA peadirektor Ago Pärtel.

«Selleks tuleb esitada veterinaar- ja toiduametile vastav taotlus ja tagada lõpptarbijale eestikeelne info toote kõrval.»

Seni pole ettevõtted Venemaa turu jaoks pakendatud toidukauba Eestis müümiseks luba soovinud.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas 7. augustil, et Moskva kehtestab täieliku  embargo  looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

12. augustil toimus põllumajandusministeeriumis kohtumine toidusektori esindajatega, kus arutati Euroopa Liidu, Eesti riigi ja ettevõtjate endi võimalusi sanktsioonidega toimetulekuks ja ekspordi ümberkorraldamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles