Eesti piimatooteid võiks hakata müüma näiteks Kuubale

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba poed on pisikesed ja enamjaolt letid suhteliselt tühjad.
Kuuba poed on pisikesed ja enamjaolt letid suhteliselt tühjad. Foto: AP / Scanpix

Loomsete toodete ekspordiks peab selleks olema sihtriigi luba ehk eksportida sooviva riigi ettevõtted peavad omama sertifikaate. Eesti ettevõtted ei müü kala- ja piimatooteid praegu veel kõikidesse võimalikesse sihtriikidesse.

Veterinaar- ja toiduameti järelevalve- ja kontrollibüroo juhataja Tarmo Sikk tõi välja riigid, kes on teavitanud Eestit oma piima- ja kalatoodete sertifikaatide mudelitest, mille nõuete tõendamisel saab amet neile sertifikaadi väljastada, aga kuhu neile teadaolevalt eesti kala- ja piimatooteid ei ekspordita.

Piima- ja piimatooteid saaks eksportida Kuubale, piimatooteid Ukrainasse, kalatooteid Brasiiliasse ja piima- ja kalatooteid Türki.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas 7. augustil, et Moskva kehtestab täieliku  embargo  looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles