Toidutööstused: Eesti toidusektori jätkusuutlikkus on tarbijate kätes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Eesti Toiduliidu liikmed kutsuvad viimase nädala jooksul kujunenud olukorra valguses tarbijaid üles ostma kauplustest eestimaist toidukaupa. Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul tagab just see toidutööstustele ja tooraine tootjatele kindluse, et toidusektor pääseb halvimast.

«Praegu ei ole aeg näpuga näitamiseks või agressiivsete nõudmiste esitamiseks. Põllumehed, toidutootjad, kaupmehed ja tarbijad moodustavad ühe tervikliku ahela, mille iga lüli sõltub teise heast käekäigust.  Peame  rasketel aegadel ühte hoidma,» ütles Potisepp.

Tema sõnul on oluline, et iga tarbija mõistaks, kuidas tema tarbimisotsus mõjutab mitte ainult tootmisettevõtete, vaid terve sektori käekäiku.

«Eestimaalased on uuringute järgi läbi aastate üha rohkem eelistanud kohalikku toidukaupa selle hea kvaliteedi ja usaldusväärsuse tõttu. Nüüd on aga eestimaise toidukauba tarbimise üleskutsel palju kriitilisem tähtsus.  Küsimus ei ole enam selles, kas mõni ettevõte teenib kasumit või mitte – küsimus on nende kümnete tuhandete inimeste tulevikus, tänu kellele meil on olemas kodumaine toiduainetööstus,“ sõnas Potisepp ning lisas: «Me oleme majandussõjas, iga tarbija mobiliseerumine ja igapäevane panus on hädavajalik.»

Potiseppa sõnul jälgivad tööstused operatiivselt olukorda ning püüavad leida koostöös erinevate osapooltega lahendusi, mis kaitseks kogu toidusektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles