Leedo paigutab Väinamere Liinidesse 3 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo.
Vjatšeslav Leedo. Foto: PP

Saaremaa ettevõtja Vjatšeslav Leedo ainuomanduses olev ärisid koondav haldusfirma Holostovi Kinnisvarahaldus maksis Väinamere Liinide aktsiakapitali täiendavalt 3 miljonit eurot.

Leedo sõnul oli täiendav rahastamine vajalik, et viia Väinamere Liinide kapital vastavusse äriseadustiku nõuetega.

«Väinamere Liinid on viinud viimase 4-5 aastaga saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse uuele tasemele, mida on märganud kõik saarte külastajad. Operaatorfirma jaoks on see tähendanud suuri investeeringuid ja kahjumi talumist. Uute konkursside eel on iseenesest mõistetav, et omanik paneb laevaliikluse arengusse raha juurde, antud hetkel mujal ettevõtluses teenitud vahendite arvelt,» ütles Leedo BNS-ile.

Suunatud emissiooni tulemusel kuulub 51 protsenti Väinamere Liinide aktsiakapitalist Saaremaa Laevakompaniile ja 49 protsenti Holostovi Kinnisvarahaldusele. Mõlemad ettevõtted kuuluvad Vjatšeslav Leedo ettevõtteid koondavasse Tuule Gruppi, kuhu kuulub 15 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles