Kinnisvarafirma: Vene kriisi mõju Eesti kinnisvaraturule on väike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna ümber valdades on kinnisvara pakkumisi palju.
Linna ümber valdades on kinnisvara pakkumisi palju. Foto: Ants Liigus

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul pole «päris» venelaste osakaal Eesti kinnisvaraturu mõjutamiseks suur ning soov raha Venemaalt välja viia tegelikult kasvab.

Martin Vahteri sõnul on lähiriikidest Soome ja Läti Vene rahaga palju rohkem seotud kui Eesti. «Otsest mõju ega pauku Eesti kinnisvaraturule Vene-Ukraina sündmustest ei tule. Mõni kinnisvaratehing võib jääda olemata, kuid oht on pigem vastastikuste sanktsioonide laiem mõju majandusele,» ütles Vahter ja lisas, et iga päev toob uut informatsiooni ning pikki prognoose on võimatu teha.

«Teatud tõrkeid ja ebamugavusi võib äri tegemisel esineda, ülekannete tegemine Venemaalt välja on piiratud ja selleks kasutatakse muid keerdteid.»

«Suures plaanis tahavad Vene ärimehed raha maalt välja viia, sest Euroopas on kindlam kui kodumaal. Läbi fondide jõuab raha ka Eestisse, aga see ei tule niikuinii otse, vaid pigem läbi teiste riikide nagu Küpros, Šveits või Austria ja eks jääb edasi tulema. Venelased peavad Baltikumi suhteliselt turvaliseks, kuid kindlasti mitte esimeseks rahapaigutuskohaks – enne tulevad Helsingi või London,» lisas Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles