Uus satelliit parandab Google Mapsi pildikvaliteeti neli korda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps paljastas Egiptuses müstilise spiraali
Google Maps paljastas Egiptuses müstilise spiraali Foto: Youtube

Täna saadab USA firma DigitalGlobe orbiidile satelliidi, mis peaks neljakordistama Google Mapsi kaartide kvaliteeti, kirjutab The Telegraph.

DigitalGlobe on maailma üks suurimaid satelliidipiltide müüjaid, selle klientideks on teiste hulgas ka USA valitsus ning NASA.

Kuni käesoleva aasta juunini kehtisid USAs juriidilised tõkked, mis piirasid kommertseesmärkidel kasutatavate satelliidipiltide kvaliteeti, samas kui militaarsatelliitidel lubati kasutada kõrgema lahutusvõimega pilte.

Ettevõtetel nagu DigitalGlobe oli lubatud kuvada ühe piksli kohta 50 cm maapinda, kuid juunist on selleks 25 cm. See tähendab, et iga satellidipildi kohta lubatakse kuvada senisest neli korda rohkem piksleid. Kuna ettevõtte teenuseid kasutab oma kaardirakenduse tarbeks ka internetihiiglane Google, on selle kasutajatel oodata varsti samuti olulist hüpet kuvatava pildi kvaliteedis.

Uus WorldView-3 nime kandev satelliit suudab päevas pildistada 680 000 ruutkilomeetrit maapinda ning tavapärase lennukõrguse ehk 617 km kõrguselt suudab see täna spetsiaalsetele infrapunasensoritele pildistada ka läbi pilvede ja suitsu kvaliteediga 31 cm piksli kohta. Madalamal lennates suureneb kvaliteet 25 sentimeetrini piksli kohta.

DigitalGlobe taotleb USA valitsuselt luba lõdvendada reegleid veelgi, lootes ühe piksliga kaetava pikkuse viia 10 sentimeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles