Ehitustööd on vähendanud Ülemiste keskuse käivet ja külastatavust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laieneva Ülemiste keskuse 3D-vaated.
Laieneva Ülemiste keskuse 3D-vaated. Foto: Joonprojekt

Ülemiste keskuses käivad ehitustööd, et oktoobri teiseks pooleks saaks 160 kaupluse asemel avada 207.

Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits tunnistas, et ehitustöödega on keskuse kaupluste käive langenud. «Me kartsime hullemat, kuid praegu on käive vähenenud ligi 15 protsenti,» ütles Pärnits, kes täpsustas, et hetkel on ehitustöödega kõige keerulisem. «Ehitus hakkab tasapisi peale, alguses mõjutas käivet vähem, nüüd aga rohkem.»

Käivet mõjutab ka ümbritsev logistika ning avatud kaupluste arv.  Pärnitsa sõnul on käibe hindamisel arvestatud avatud ning tegutsevate kauplustega. «Kui arvestada ka neid kauplusi, mis on kinni, siis oleks üldine käibelangus suurem, sest mõni pood ei genereeri käivet,» lisas Pärnits.

Samuti on Ülemiste keskuse külastuste arv vähemaks jäänud. Pärnita sõnul on sellel objektiivsed põhjused, parkimiskohti on vähem ning  inimeste sisenemine keskusesse on keerulisem läbi erinevate tunnelite. «Võib-olla mõnele inimesele ei meeldi sisseotse teha keskuses, kus ehitus käib,» arvas Pärnits, kes lisas, et külastajate arv on vähenenud umbes 20 protsenti.

Külastuse arv on kukkunud natuke rohkem kui käive. Pärnits põhjenda seda sellega, et need inimesed, kes oste sooritada ei soovi, vaatama niisama ei tule, kuna ehitustööd käivad. Pärnits tõdes, et piimaostmiseks on hetkel Ülemiste keskus tõesti natuke ebamugav koht, kuid nädalavahetusel garderoobi täiendamiseks igati sobilik, kuna keskuses on hea valik.

Ülemiste keskuses olevatest poodidest vahetab ümberehitusega 70 protsenti kauplustest oma asukohta. Hetkel on suletud 20-25 kauplust. Keskuse laiendamisega tuleb juurde ligi 50 poodi.

Pärnitsa sõnul ei saa ära unustada asjaolu, et lisaks uutele kauplustele suurenevad ka olemasolevad poed. Näiteks Reserved, mille pindala on hetkel 500 ruutmeetrit, laieneb  kolm korda. Samuti avatakse Eestis esimene Sports Directi kauplus. Lisaks tuleks ka H&M ning Eestis esimene H&M Home, mis kaupleb kodukaupadega.  Kaupluste, mis enda alla võtavad suure pinna, kõrvale tuleb ka pisikesi monobrändpoode, tunnistas Pärnits.

Laienenud Ülemiste keskus avab uksed oktoobri teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles