Vene turistide arv kasvas juunis kümme protsenti

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui viimastel kuudel on vene turistide arv Eestis pidevalt vähenenud, siis juunikuus peatus Eesti majutusettevõtetes kümme protsenti rohkem vene turiste kui eelmisel aastal samal ajal.

«Ega aastad pole vennad ja vene turistide käitumine on ka paljuski muutunud,» ütles Eesti hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Raigo Triik. Vene turistid on hakanud Triiki sõnul korraldama reise rohkem interneti kaudu, näiteks veebikeskkonnas Booking.com.

Teiseks, kuna vene rubla kurss on langenud, on venelased sunnitud Triiki sõnul ära jätma pikemaid reise ning reisima lähemale ja odavamatesse sihtkohtadesse, näiteks Eestisse. Lisaks räägitakse Eestis vene keelt, piiriületused on läinud mugavamaks ja viisad saab lihtsamini kätte, selgitas Triik.

Tema sõnul paistab üldine tendents olevat siiski vene turistide vähenemine ja praegu pole veel juulikuu ja augusti turistide arv teada. «Sealt võib tulla tegelikult veel tagasilöök, nii et ma ei teeks põhjapanevaid järeldusi ühe kuu põhjal,» rõhutas hotelliliidu tegevjuht. «Eufooriaks kindlasti põhjust pole, sest viimase kuu jooksul on neli-viis vene reisibürood uksed kinni pannud.»

Samas ütles Triik, et Venemaalt tulevasse turismi on Eesti palju panustanud ja lootused on seepärast suured. «Me ise käime seal kaks korda aastas workshop’idel ja muudel messidel, oleme käinud kolm aastat järjest lõpptarbijate messil Moskvas, nii et kõik organisatsioonid teevad tublisti ja tugevalt tööd.» Praeguste uudiste põhjal tuleb aga Triiki sõnul olla väga ettevaatlik, sest turul võib lähiajal kindlasti tugevaid kõikumisi oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles