Tõnis Palts majanduskasvust: ei tasu olla liiga optimistlik

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liige Tõnis Palts leiab, et teade 2,2-protsendilisest majanduskasvust on rõõmustav, kuid numbritesse ning praegusesse rahvusvahelisse poliitilise olukorda süvenedes ei tasuks ülemäära optimistlik olla, vahendab ERR uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Riigikogu majanduskomisjoni liige Tõnis Palts (IRL) rääkis ERRi raadiouudistele, et praeguses kontekstis on kõigile Eesti elanikele ja Eesti majandustegelastele tegemist rõõmustava uudisega.

Samas on aga seal Paltsi hinnangul eraldi uurimist nõudvaid asjaolusid, kuna kasv tuleb vaid kahe valdkonna pinnalt – puidu- ja koksitööstusest.

«Kui majanduskasvu vundament on kahe sellise üksiku asja peal, siis vajab see lähemat ja täpsemat arusaamist, milles kasv seisneb,» selgitas Palts.

«Eksport sisuliselt väheneb ja eksport on ju lõpuks see, mis teeb meid rikkamaks, sest ega üksteisele tootmine meid rikkamaks ei tee – see ainult suurendab ajutiselt SKP-d,» nentis Palts.

Esialgsetel andmetel kasvas Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) tänavu teises kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 2,2 protsenti, teatas statistikaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles