Premia kasvatas käivet ja kasumit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Eriti Rammus šokolaadi-koorejäätis vahvlitopsis.
Premia Eriti Rammus šokolaadi-koorejäätis vahvlitopsis. Foto: Liis Treimann

Premia Foodsi 2014. aasta esimese poolaasta käive ulatus 49,5 miljoni euroni, kasvades aastaga 7,5% ning EBITDA oli 2,7 miljonit eurot, mis on 1,5 korda enam kui aasta tagasi. Puhaskasum kasvas 2014. aasta esimesel poolaastal 1,3 miljoni euro võrra jõudes 1,2 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile

Tegevuskulude osakaal käibest oli 22,5%, mis on 2,0 protsendipunkti võrra madalam eelmise aasta sama perioodi tulemusest.

Teises kvartalis kasvas käive nii kalasegmendis kui ka külmutatud toodete segmendis. Jäätisesegmendi käivet mõjutasid ettevõtte sõnul oluliselt teise kvartali kehvad ilmaolud ning eurodes arvestatuna ka Vene rubla nõrgenemine euro suhtes – 2014. aasta 6 kuu kokkuvõttes langes keskmine kurss aasta baasil 15,1% võrra. Rublades arvestatuna kasvas jäätisesegmendi käive Vene turul aasta baasil 2,2% võrra. Igapäevaelus Vene rubla kursi kõikumine euro suhtes Premia igapäevatööd ei mõjuta- Premia ostab jäätisetootmiseks vajalikku toorainet rublades ja müüb lõpptoodangut Vene turul samuti vaid rublades. Seega, kui Vene rubla kursi kõikumine elimineerida, kahanes 2014.a. 2. kvartalis võrreldes aastataguse perioodiga terve jäätisesegmendi käive 10,5% võrra.

19. juunil 2014. a otsustas Rootsi Põllumajandusamet maksta Premia poolt esitatud kahju ja saamata jäänud tulu nõude osas täiendava kompensatsioonina 751 tuhat eurot, mis on kajastatud teise kvartali muudes ärituludes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles