Lillekasvatushuvi aitas eduka äriplaanini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Talu teeb oma taimekasvatuses kõik ise, alustades seemne muldapanekuga ja lõpetades finantsaruannete koostamisega.
Andre Talu teeb oma taimekasvatuses kõik ise, alustades seemne muldapanekuga ja lõpetades finantsaruannete koostamisega. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakveres taimi müüv Andre Talu pani oma ärile aluse juba teismelisena ning oma firma registreeris päev pärast täisealiseks saamist.

Noor ettevõtja Andre Talu oli kõigest 12-aastane, kui tal tekkis huvi taimekasvatuse vastu. Ta alustas hobikorras mõne suvelille kasvatamisega, kuid nüüd, 19-aastaseks saanuna on tema 300-ruutmeetrilises Rakvere koduhoovis juba rohkem kui 400 sorti püsililli ning umbest 70 eri liiki ilupuid ja -põõsaid.

«Kohe alguses tuli mõelda oma nišile – kuna Rakveres saada olev taimevalik oli väga väike, siis selle pärast keskendusingi just püsililledele,» selgitas Talu, kes otsustas siiski, et jätkab ka suvelillede kasvatamist.

Peagi sai Talule selgeks, et klient ootab võimalikult laia valikut, ning seepärast lisandusid põõsad ja puuistikud. Tänavu on paljud inimesed küsinud marjakultuure ja seega pani Talu sel suvel rõhku just marjapõõsaste kasvatamisele.

Odavam kui ketipoodides

Praegu kasutab Talu kaht kasvuhoonet, kus kevaditi kasvavad suvelilletaimed. «Kõiki teisi taimi aga kasvatan avamaal – taim kasvab lageda taeva all ning harjub siinsete tingimustega, see muudab taimed ka tugevamaks ning vastupidavamaks,» selgitas Talu.

Hostad olid Talu esimesed lemmikud, millega ta katsetama hakkas. «Esimesed läksid aia taha, kuna paljundasin neid nii, et lilled ei juurdunudki. Esimesed kogemused hakkasidki just katse- ja eksitusmeetodil tulema.»

Kui enamasti on Talu müünud taimi otse oma koduõuest, siis nüüd on populaarseks muutunud ka e-pood. Kevadel alustas Talu taimede müügiga Rakvere väliturul.

Noormees käib aktiivselt ka Lääne-Virumaa laatadel. «Õnneks või kahjuks neil laatadel pole olnud väga suuri kasvatajaid, nii et paistsin oma laialdase valikuga igati silma,» lausus Talu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles