Vene kapital võtab Paldiski rafineerimistehase projekti üle

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski linnapea Tiit Peedu tulevase rafineerimistehase asukohas. Ta loodab, et tehas aitab kaasa Paldiski kiirele arengule ja töökäte juurdetulek linna toob kaasa ka ehitusbuumi.
Paldiski linnapea Tiit Peedu tulevase rafineerimistehase asukohas. Ta loodab, et tehas aitab kaasa Paldiski kiirele arengule ja töökäte juurdetulek linna toob kaasa ka ehitusbuumi. Foto: Jaanus Lensment

Paldiski linn kuulutab välja keskkonnauuringu, et selgitada bensiini, diislikütust ja masuuti tootva rafineerimistehase rajamise mõju ümbruskonnale.

Tuleb Vene kapital ja uudne Vene tehnoloogia,» ütles Paldiski linnapea Tiit Peedu. «Rafineerimistehase planeeringuni jõuame paari aastaga.»

Tegemist on sama naftatehase projekti edasiarendamisega, mille pakkus eelmise aasta alguses välja kuuest Ukrainas ja ühest Moskva ehitusettevõttest koosnev OOO Korporatsia Donbassmontažspetsstroi. Nüüd tutvustas Paldiski linnavalitsusele oma tehast Eestis registreeritud osaühing STK Grupp.

Ukrainlaste kavatsetust jääb see poole väiksemaks, lubades aastas käidelda kolm miljonit tonni naftasaadusi.

«Detailidest saan rääkida nädala pärast, kuid kinnitan, et tegemist on uusima ja väga keskkonnasõbraliku tehnoloogiaga,» kinnitas STK Grupi juht Leonid Ulasen.

Ukrainlaste varem välja käidud numbrite põhjal võib eeldada, et tegemist on ligi 200 miljoni euro suuruse investeeringuga tootmisüksusesse, mis hakkab tööd andma ligi 300 inimesele.

«Paldiskis nii palju vabu töökäsi ei ole, mis tähendab, et inimesed hakkavad meie juurde tööle tulema nii Keilast kui ka Tallinnast,» lausus linnapea Peedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles