Raskustes vaevlev Malaysia Airlines läheb riigi kätesse

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777 jäänus Ida-Ukrainas Hrabovo lähedal
Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777 jäänus Ida-Ukrainas Hrabovo lähedal Foto: SCANPIX

Peale kaht lennukatastroofi riigistatakse lennufirma Malaysia Airlines, mis on peale õnnetusi kandnud suuri majanduslikke kahjusid.

Eile teatas Malaisia riiklik investeerimisfirma Khazanah Nasional, millele kuulub 69 protsenti Malaysia Airlinesi aktsiatest, et plaanib ära osta kõik aktsiad, mis veel investeerimisfirmale ei kuulu, ning tegi ettepaneku eemaldada lennuettevõte aktsiaturult.

Khazanah lubas ühe aktsia eest maksta 0,27 ringgit ehk kuus eurosenti. See on 29 protsenti kõrgem hind kui lennufirma keskmine aktsiahind viimasel kolmel kuul. Firma ülevõtmine läheb maksma umbes 3,2 miljardit eurot.

Ettevõttele tekitasid kahju kaks sel aastal toimunud õnnetust: lennu MH370 kadumine Vaikse ookeani kohal 8. märtsil ja lennu MH17 allatulistamine Ukraina kohal 17. juulil. Tragöödiate tõttu on reisijad vältinud lennufirmaga lendamist ja ettevõtte maine on saanud tugevalt kahjustada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles