Eesti Energia nõukogu uueks esimeheks pakutakse Erkki Raasukest

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga nõukogu esimees Erkki Raasuke.
LHV panga nõukogu esimees Erkki Raasuke. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo ja nõukogu liige Olari Taal lahkuvad ettevõtte nõukogust, uue juhina soovivad paljud näha Erkki Raasukest.

Rahandusminister Jürgen Ligi vabastab Jüri Käo ametist siis, kui nõukogu pakub välja uue esimehe kandidaadi. «Ma ootan pingsalt selliseid ettepanekuid, kus ei ole inimestel huvide konflikti,» sõnas ta.

Ettevõtte nõukogu senine juht Jüri Käo ütles, et tema näeks ettevõtte nõukogu uue esimehe kohal hea meelega Raasukest, kelle määras rahandusministeerium nädal aega tagasi Eesti Energia nõukogusse. Käo loodab, et Raasukese valimist toetavad ka teised nõukogu liikmed.

Ettevõtte nõukogu liige Märt Vooglaid ütles, et kui Raasuke on nõus esimehe kohale asuma, siis tema on kahe käega selle poolt. «Kui te vaatate üle Erkki Raasukese senised tegemised ja mastaabid ükskõik mis nurga alt, siis ma arvan, et Eesti riik ainult võidab sellise mehe panustamisest sedavõrd strateegilisse harusse,» kinnitas ta.

Ka Jürgen Ligil oli Raasukese kohta öelda vaid head. Ministri sõnul on Raasukese maine laitmatu ning ta tegi head tööd Estonian Airi nõukogus.

Raasuke ise ütles, et teemat on liiga vara kommenteerida. Ta märkis napisõnaliselt, et teda on arvatud Eesti Energia nõukogusse, kuid ühtegi koosolekut peale ministri otsust pole toimunud. «Niisugustest asjadest saab rääkida siis, kui need on toimunud. Praegu ei ole ma ise kedagi soovitanud ja hetkel pole ka keegi teine seda soovitanud.» Raasuke selgitas, et nõukogu esimehe üle otsustab terve nõukogu ja tema asi pole selle üle spekuleerida, kuidas hakkab keegi otsustama.

Raasukese hinnangul on Eesti Energia nõukogu tulevikuvaade praegu üsna selge, kuigi riigikontroll väitis eelmisel aastal, et ettevõttel pole tegevusstrateegiat.  «See, mida Eesti Energia tahab teha ja kuidas teha, on minu arvates olnud üsna selge. Mul oli võimalus kaks aastat nende üldkoosolekul osaleda, nii et selles osas küll mingit segadust pole, et mis on strateegia ja missugused on plaanid.» See ei tähenda Raasukese sõnul aga seda, et ettevõttel poleks väljakutseid: «Igal ettevõttel on väljakutseid. Ma arvan, et niisuguses positsioonis on väga vähe firmasid, kes saavad tänases maailmas öelda, et kõik on selge ja kõik on lihtne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles