Eesti Energia nõukogust lahkuvad Jüri Käo ja Olari Taal

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo.
Jüri Käo. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo ja nõukogu liige Olari Taal lahkuvad ettevõtte nõukogust.

Jüri Käo, kes on Eesti Energia nõukogu juhtinud aastatel 1997–2002 ja 2007–2014, ütles, et on esimehe kohalt lahkumisele mõelnud juba kaua. Kuna praegu käib ettevõtte juhatuse konkurss, on Käo sõnul õiglane lasta juhatust valida inimestel, kes peavad uute juhtidega koos töötama hakkama.

«Kuna minul oli põhimõtteline plaan juba ammu niikuinii nõukogust ära tulla, siis ei ole mul korrektne osaleda valimisel ja siis pärast nii-öelda kaabut kergitada ja lahkuda,» lausus Käo. «Muud mingit põhjust pole. Valima peavad ikka need mehed, kes jätkavad selle juhatusega, keda nad valinud on.»

Eesti rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et Olari Taal lahkus nõukogust sellepärast, et teda määras ametisse eelmise valitsuse majandusminister, IRLi poliitik Juhan Parts. «Eks ta siis nüüd oletab, et uue majandusministri ettepanekul on nõukogu koosseis niikuinii teine,» arvas Ligi.

Ligi ütles, et ta kahetseb mõlema mehe lahkumist ettevõtte nõukogust ja tal pole kummagi suhtes ühtegi pretensiooni ega etteheidet. «Mõlemad on head mehed. Mõlemast pean väga lugu,» sõnas ta. «Mul on kahju, et head kogenud juhid ära lähevad.»

IRLi poliitik Anvar Samost kirjutas Twitteris: «Ligi selgitus Käo ja Taali lahkumisele Eesti Energia nõukogust on sama aus nagu samas lehes ilmunud Alaveri selgitus Bernatski asjale.»

Ligi sõnul on vihjed, nagu oleks Jüri Käo lahkunud tema survel, valed. «Eks see jää Samosti südametunnistusele,» kommenteeris minister. «Ta on oma putru ennegi kirjutanud Eesti Energia teemal, aga minul ei ole nende kahe mehe lahkumisavaldusega vähimatki seost, vähimatki algatust.»

Millest tulevad sellised süüdistused? «Igasugustest Samostitest,» ütles Ligi. «Väga lihtne on visata mingisugune saast kuhugi Twitterisse ja Samost kindlasti valdab seda teemat. See on tema karjäär praegu, eks ta loodab poliitikas kindlasti tööd leida ja teiste mustamine on selleks kõige lihtsam. See on alatu.»

Rahandusminister vabastab Jüri Käo ametist siis, kui talle pakutakse uus kandidaat. «Ma ootan pingsalt selliseid ettepanekuid, kus ei ole inimestel huvide konflikti,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles