Argentina kaebab USA Haagi kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina president Cristina Kirchner.
Argentina president Cristina Kirchner. Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP

USA kohtu otsuse tõttu maksejõuetuks jäänud Argentina otsustas kaevata USA Haagi rahvusvahelisse kohtusse, samal ajal otsivad rahvusvahelised pangad Argentina probleemile lahendust, kirjutab Affärsvärlden.

USA kohus on kinnitanud kahe riskifondi nõuet Argentina vastu ja see takistas Argentinal võlaprobleemi lahendamist. Nüüd leiab Argentina, et sel moel rikkus USA Argentina suveräänsust. Et Haagi kohus saaks aga Argentina hagi arutama hakata, peab USA esmalt tunnustama rahvusvahelise kohtu jurisdiktsiooni. Pärast 1946. aastat on USA seda teinud ainult 22 korda.

Argentina probleemiks on 13 aasta taguse kriisi aja võlg, mille restruktureerimisega oli nõus 92,4 protsenti võlakirjaomanikest. Kaks fondi sellega ei nõustunud ja esitasid USA kohtu kaudu Argentina vastu täisnõude.

Bloomberg News kirjutab reedel, et samal ajal otsivad rahvusvahelised pangad Argentina probleemile lahendust. Pangad püüavad leida investori, kes ostaksid ära Elliott Managementi juhtivale investorirühmale kuuluvad võlakirjad. Spekuleeritakse ka sellega, et see investorirühm võib ka kokkuleppega ühineda, kuna sellisel juhul tagaks Argentina võlakirjade väljamaksmise 80-85 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles