Tere juhi asetäitja: toorpiima hind langeb ja ühel hetkel võib Euroopa Liit sekkuda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivine ütles, et tema arvates hakkab toorpiima hind nüüd langema.
Kivine ütles, et tema arvates hakkab toorpiima hind nüüd langema. Foto: Tairo Lutter

AS Tere juhatuse aseesimehe Ülo Kivise arvates hakkab Venemaa sanktsioonide tõttu toorpiima hind langema ja kui hind langeb alla teatud piiri, siis Euroopa Liit sekkub ning hakkab ladudesse piimapulbrit ja võid ostma.

Kivine rääkis neljapäeva õhtul «Ringvaatele», et kui piimatööstus kuulis Venemaa sanktsioonidest, püüdis Tere osade veoautode liikumist kiirendada, et need jõuaksid kindlasti täna üle Venemaa piiri, ent veel saate filmimise ajal ei osanud ta öelda, kas autod pääsesid kaubaga üle piiri või mitte, vahendas ERR Uudised.

Kui Venemaa keelas jõulude ajal Tere toodete impordi, siis anti ettevõttele plaanide muutmiseks kaks nädalat, täna aga teatati, et seekord jõustuvad sanktsioonid kohe.

Tema hinnangul ei mõjuta piirang isegi niivõrd palju piimatöötlejaid kui lehmakasvatajaid, kes on siiani saatnud iga päev Leetu kümnete veoautodega toorpiima.

«Kui toorpiima hind langeb tasemele, mis oli lõssipulbri puhul vist 1,7 ja või puhul 2,2 eurot, siis rakendub interventsioon ja Euroopa Liit hakkab ladudesse kaupa ostma,» avaldas Kivine arvamust, et nüüd hakkab toorpiima hind langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles