Kruuda nõuab riigilt 9,2 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrut kutsutakse valgeks surmaks.
Suhkrut kutsutakse valgeks surmaks. Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas tänasel istungil, et riik hoidub kompromissidest ning läheb pankrotistunud Luterma esitatud 9,2 miljoni euro suuruse nõudega kohtusse.

Oliver Kruuda pankrotis valdusfirma AS Luterma (endine AS Kalev) esitas Tallinna Halduskohtule kaebuse, milles nõuab riigivastutuse seaduse alusel talle üleliigse laovaru tasu seadusega tekitatud 9,2 miljoni euro suuruse kahju hüvitamist.

«Antud küsimuses olen veendunud, et õiglus on riigi poolel ning riigi positsioon selles kohtuvaidluses on päris hea,» ütles peaminister Taavi Rõivas tänasel pressikonverentsil, lisades, et kompromissidele minek tekitaks palju küsitavusi.

Põllumajandusministeerium on koostanud kohtuasja kohta õigusliku analüüsi, milles antakse hinnang kohtuasja perspektiivikuse kohta, samuti prognoos riigile kaasneda võiva kogukulu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles