Maailma suurim päikeseelektri jaam alustas tööd

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseelektrijaam Hispaanias.
Päikeseelektrijaam Hispaanias. Foto: SCANPIX.

Hispaanias avati hiljuti maailma suurim päikeseelektri jaam võimsusega 50 megavatti, mille pidala on ligikaudu võrdne 77 jalgpalliväljaku omaga.


Jaama avamisega sai Hispaaniast maailma suurim päikeseelektri tootja. Hispaanias on nüüd 11 päikeseelektri jaama, mille koguvõimsus ulatub 432 megavatini ehk ületab USA oma 10 megavati võrra, vahendasid välisagentuurid.

Hispaania päikeseenergia sektorit esindava ühenduse Protermosolar andmetel ehitatakse praegu veel 20 päikeseelektri jaama, mis aasta jooksul peaksid lisama 600 megavatti võimsust. Aastaks 2013 ulatub Hispaania päikeseelektri tootmisvõimsus Protermosolari ennustuse kohaselt 2500 megavatini.

Hispaania tuulikute võimsus on ligi 20 000 megavatti. Riigile, kus päike paistab aastas keskmiselt 340 päeva, on päike aga usaldusväärsem energiaallikas. Hispaania on üks juhtivaid riike ka hüdroenergia alal. Vaid Hiinal ja USA-l rohkem hüdroelektri tamme kui Hispaanial.

Hispaania valitsus teatas märtsis, et kavatseb suurendada taastuvenergia osatähtsust 2012. aastaks 22,7 protsendini. See ületab natuke ELi seatud eesmärki, mis on 20 protsenti.

Samas otsustas valitsus juuli alguses kärpida toetusi, mida on seni heldelt päikese- ja tuuleenergia sektorile jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles