Tarbijahinnaindeks alanes juulis soodusmüükide mõjul

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijahinnaindeks langes juulis varasema kuuga võrreldes 0,2 ja mullu juuliga võrreldes 0,4 protsenti, enim mõjutasid indeksi kuumuutust rõivaste ja jalatsite laialdased soodusmüügid, teatas statistikaamet.

Kaubad olid eelmise aasta juuliga võrreldes 0,7 protsenti odavamad ja teenused 0,1 protsenti kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta juuliga võrreldes tõusnud 0,3 ja mittereguleeritavad hinnad langenud 0,7 protsenti, märkis statistikaamet.

Mullu juuliga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim köögivili, mis oli 23 protsenti mullusest odavam. Samuti avaldasid indeksile suuremat mõju 2,9 protsenti odavamad elekter, soojusenergia ja küte, 13 protsenti odavamad mobiilsideteenused, aastaga 2,1 protsenti kallinenud alkohoolsed joogid ja 6,2 protsenti kallimaks muutunud tubakas. Mootorikütus oli juulis aastataguse ajaga võrreldes 0,6 protsenti kallim.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kallines toidukaupadest enim ehk 15 protsenti konservpiim, odavnes aga kartul ja suhkur, mis olid vastavalt 42 ja 32 protsenti odavamad.

Juuniga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit juulis enim rõivaste ja jalatsite laialdased soodusmüügid, aga ka 2,9 protsenti kallinenud elekter ja ligi 10 protsenti odavnenud värske köögivili. Toidukaupadest odavnesid kuuga enim hiina ja värske peakapsas, mis olid vastavalt 42 ja 26 protsenti odavamad, ning kallinesid maasikad, mille hind kasvas 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles