Kinnisvarabüroo: Tallinnas juulis tehingute arv kasvas

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Kristjan Teedema

Juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga 903 ostu-müügitehingut, mis on 8,1 protsenti rohkem kui juunis, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul olid juuli müügimahud arvestades puhkusteperioodi ja viimaste kuude kompavaid meeleolusid üle ootuste kõrged. «Hinnad püsivad ja paistab, et turg on uue reaalsusega harjunud ning leitud on tasakaalupunkt,» ütles Vahter.

«Ostjatel on siiski praegu lihtsam, peamised tegurid nagu ehitushind ja pankade laenupoliitika on samad, kuid valikut ja tingimisruumi on rohkem. Praeguseks on valminud nii väiksematel kui peamistel suurtel arendajatel nagu TTP, YIT, Merko ning NCC uued arendused. On ebaselge kas pakkumise suurenemine hinda kõigutab, kuid tõenäoliselt pikenevad müügiperioodid,» ütles Vahter.

Kokku tehti juunis Tallinnas korteritega 597 ostu-müügitehingut, mis on 8,15 protsenti enam kui juunis. Keskmine Tallinna korteri ruutmeeter maksis juulis 1435 eurot, mis on 0,6 protsenti enam kui juunis. Kalleim korter müüdi juulis Tallinnas 510 000 ja odavaim 1800 euro eest.

Tallinnas müüdi 31 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on viie võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim maja maksis 595 000 ning odavaim 1300 eurot.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi Tallinnas juunis 16, mis on seitsme võrra rohkem kui juunis. Kalleim krunt müüdi 600 000 ja odavaim 1700 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles