Tartu Tarbijate Kooperatiiv omandas A&G rõivapoed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tartu Tarbijate Kooperatiiv sõlmis reedel Watson Group OÜ ja A&G aktsiaseltsiga ostu-müügilepingu, mille tulemusena omandas 100 protsendilise osaluse A&G Kaubanduse aktsiaseltsis. Pika tegevusajalooga A&G Kaubanduse AS omab arvestatavat turuosa Eesti moekaupade turul kaubeldes 14 Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas asuvas kaupluses Esprit, Vero Moda, Jack&Jones ning A&G kaubamärkide all.

«Tuntud kaubamärkidega kauplevate moekaupluste keti omandamine on osa ettevõtte soovist laiendada pakutavate teenuste skaalat Eesti kaubandusturul nii, et tekiks sarnaste ärivaldkondade sünergia,» ütles Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse esimees Tarmo Punger. «ETK grupi, mille liige Tartu Tarbijate Kooperatiiv on,  juhtiv jaekaubanduspositsioon vajab pidevat arendamist,» lisas Punger. «Tehing, millega  jätkatakse keti ühe asutaja Olar Gofmani ja tema kaaslaste pika tööga ülesehitatut oli suurepärane võimalus, mida ei saanud kasutamata jätta.»

A&G Kaubanduse AS-i asub peale tehingu lõpuleviimist juhtima varasemalt Eestis LPP Retail-i kauplustevõrgu (Reserved, House, Cropp, Mohito) üles ehitanud Hendrik I. Pass.

«Annan ettevõtte üle TTK-le ja Hendrik  I. Passile  turvatundega  ja  kindla  teadmisega, et see saab olema heades kätes,» ütles Olar Gofman.  «Aastate jooksul on AS A&G, mis tegeleb meditsiiniseadmete tootmisega aastast 1989, andnud võimaluse laieneda väga erinevates valdkondades. Tänaseks tunnen,  et kontsentreerumise huvides tuleb millestki lahti  lasta, ükskõik kui raske see  emotsionaalselt ka on.  Seega olen jõudnud taas alguspunkti ja soovin pühenduda tootmistegevusele. A&G Kaubandusele jään alati kaasa elama ja soovin edu.»

Tartu Tarbijate Kooperatiiv kaupleb lisaks Maksimarketi, Konsumi ning A&O kaubamärkide all, olles juhtiv kaubandusettevõte Tartumaal. ETK Grupp, mis koondab piirkondlikke tarbijateühistuid, on Eesti suurim jaekaubandusgrupp.

Tehing jõustub peale konkurentsiameti heakskiitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles