Tööstustoodangu kasv Eestis Euroopa Liidu kiireim

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja.
Keevitaja. Foto: Toomas Huik

Aastataguse olukorraga võrreldes kasvas Eesti tööstustoodang mais 17,2 protsenti, mis on Euroopa Liidu liikmesmaade seas parim tulemus.

Eurostati andmetel kasvas tööstustoodang Euroopa Liidus tervikuna aastaga 8,7 protsenti, eurotsoonis aga 9,4 protsenti. Liikmesriikidest langes tööstustoodang vaid Kreekas (6,3 protsenti) ja Bulgaarias (1,7 protsenti).

Aprilliga võrreldes kasvas tööstustoodang Eestis 2,4 protsenti. Euroopa Liidus tervikuna kasvas tööstustoodang kuuga 1,8 protsenti ja eurotsoonis 2,4 protsenti. Suurima tõusu tegi ühe kuuga Iirimaa (7,5 protsenti) ja suurima languse Luksemburg (6,6 protsenti).

Sektorite kaupa kasvas vahetoodang Euroopa Liidus aastaga 13,7 protsenti (eurotsoonis 14,7 protsenti), energiatoodang 4,3 protsenti (eurotsoonis 5,7 protsenti), kapitalikaupade toodang 9 protsenti (eurotsoonis 8,6 protsenti), kestvustarbekaupade toodang 7,7 protsenti (eurotsoonis 6,3 protsenti) ja mittepüsivate tarbekaupade toodang 3,3 protsenti (eurotsoonis 3,7 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles